Acrobatiek, picknick en dineren in een villa – Biesboschtocht 2018

Met 20 roeiers gingen we vrijdag 8 juni 2018 roeien in De Biesbosch. We vertrokken met vijf wherry’s vanuit roeivereniging “De Dordtsche”. De toertocht voerde over de rivier Het Wantij, en verschillende kreken in De Biesbosch met uitzicht op brede rietkragen. Kabbelend water, zingende vogels en rust is wat je ervaart als je in dit gebied roeit.

In de wherry was plek voor twee roeiers en twee stuurders. Erg relaxed om zo te roeien en onderweg met elkaar te vertellen. Het wisselen op het water leidde vaak tot grote hilariteit. Omdat de wherry een brede boot is, kun je minder makkelijk over elkaar heen kruipen omdat de hogere randen van de boot net te ver uit elkaar staan om genoeg afstand te houden. We hebben dit opgelost door een bijzondere acrobatische techniek toe te passen die we hier verder niet toelichten : -).

Op de heenweg waren de boten volgeladen met eten voor de gezamenlijke picknick. De verschillende etenswaren zorgde voor een kleurrijk palet tussen het groene landschap. Net zo vol gingen we weer terug de boten in voor het tweede deel van onze tocht. Een van de boten kwam even vast te zitten in een smalle doorgang maar dat werd gelukkig weer snel opgelost. We sloten de dag feestelijk af met een diner in Villa Augustus. Een vroegere watertoren langs Het Wantij, die midden in een (moes)tuin ligt. De groenten gingen rechtstreeks vanuit de tuin naar de koks in de open keuken in het restaurant die voor ons een verrukkelijke maaltijd hebben bereid.

 

Een smakelijke, kleurrijke, gezellige dag in een mooi stukje Nederland.