Ervaringen met de Stoomcursus roeien najaar 2018

Enthousiaste verhalen van een van de MWC leden, zorgde ervoor dat ik, Chantal Savelsbergh, na aanmelding binnen 2 weken al bij MWC de boot in ging … en wel met een Stoomcursus.

Dat bleek het inderdaad te zijn. Drie weken lang vier keer per week overgeleverd aan gedreven instructeurs. Leren wat haakjes, doldruk, slifferen, klippen, de Japanse touch en ronden voor betekenis heeft onder ‘ons roeiers’. Ja…want inmiddels voel ik mij als ‘een van ons’ en heb ik mijn C-brevet binnen.

Namens mijn teamleden, Arie van der Padt, Nico Kerssemeeckers en Gert-Jan Hoedjes, mag ik zeggen dat we deze stoomcursus heel erg waardevol vonden.

  • Je wordt helemaal ondergedompeld.
  • Alles wat gisteren fout ging, kun je morgen verbeteren.
  • De wisselende instructeurs die het allen op hun eigen manier doen, zorgen ervoor dat alle leerstijlen worden bediend. De een is heel precies op de techniek, de ander op het samenspel of de regels. Gaandeweg ga je merken dat je dat allemaal nodig hebt!
  • En dat alles maximaal gebruikmakend van het mooie zomer weer.

Dankjewel Christien, Theo en Jan, chapeau dat jullie ons zover in zo korte tijd hebben gebracht!!!

En oh ja, ook al zijn we niet allemaal even ver, de teamspirit zit er aan het eind van die drie weken echt in, en dat was voor mij, als high-performance-teamcoach, ook een belangrijke reden om de roeisport op te pakken. Dit smaakt naar meer!!!!