….Het was een vreemdling zeker…

…die verdwaald is zeker…..
Niets is echter minder waar. Met vereende en verkleedde krachten en de stuurmanskunst van de Kerstman koerste dit illustere gezelschap, zich oriënterend op de sterren en in een sloep, aan op het clubhuis van MWC. Dit, om deze eerste december de clubborrel op te leuken met een bezoek van de goedheiligman himself. Jawel geachte afwezigen, jullie hebben wat gemist. Want zover dat we kunnen graven in de historie van onze roeivereniging heeft Sinterklaas nog nooit eerder een stap gezet aan de wal van MWC om onderdeel te zijn van enig feestgedruis. Dit werd dan ook bevestigd door onze Klaas en die had zowaar een plausibele verklaring: Gemotoriseerde watergangers verenigen zich nu eenmaal moeizaam met roeiers. Stoomboot versus roeiboot is geen match. Dus dan maar beter waken voor vervelende confrontaties.
Maar dit jaar besloot Nicolaas anders en zich te beroepen op zijn sloeppieten en trotseerde de kolkende Maas, wind, hagel, sneeuw en mist om de deugd en ondeugd van de Maastrichtsche te verrassen met een gepaste entree bij een 100-tal enthousiaste MWC-leden.

Het werd een geslaagde en feestelijke avond waarin de Sint centraal stond met een aantal MWC’ers die kort  mochten plaatsnemen op de schoot van onze bezoeker. Zo werden Christien, Jo, Rob (Kris Kringle of Claus voor de onwetenden) Chrétien en Josef uit het publiek getild en stonden we kort stil bij hun verdiensten voor de club. Sint was op dreef en had nog paar stevige woorden en een pleidooi t.a.v. gezelligheid, de eeuwigheidswaarde van een surprise aangekleed met een passend gedicht. Niets mooier dan dat.

Met de apendans van Josef als uitsmijter werd de visite afgerond en gingen we over op de orde van de borrel, de uitreiking van de brevetten en een hoop gezelligheid.
Sinterklaas, Kerstman, Pieten en Pietekes bedankt. Tot volgend jaar?

[huge_it_gallery id=”10″]