MWC in het Kielzog van de Amsterdamse beroepsvaart

Afgelopen zaterdag, de 16e december van 2017, trok een troep enthousiaste roeiers stroomopwaarts om deel te nemen aan de 6e editie van het Amsterdamse light festival. Een ludieke tocht over voornamelijk de Amstel langs diverse kunstwerken met licht als gemeenschappelijke deler. Tijdens dit jaarlijkse lichtkunstfestival voor jong en oud verandert het centrum van Amsterdam in een openlichtmuseum. Kunstwerken en installaties van hedendaagse (internationale) kunstenaars, designers en architecten verlichten de binnenstad, op en rond de grachten. En wat is er dan leuker om met een gezellige groep MWC’ers de kunstwerken vanaf het water te aanschouwen.

Gewapend in meerdere lagen textiel, verlichting, handschoenen en hoofdbedekking incasseerden de dappere peddelaars de nukken van het winterse weer en de deining van de Amstel. Maar het was ook vooral een exercitie filevaren voor gevorderden. En wat dat laatste aangaat konden we over kundige en ervaren stuurlui van roeicentrum Berlage beschikken, die ons veilig en wel door grachten en op ’t IJ lieten laveren. Mankracht versus rederij. De beroepsvaart was het lastigste obstakel onderweg en heeft de pret gelukkig niet mogen drukken.

Vanuit de veilige thuishaven bij Roeicentrum Berlage verkaste de menigte zich  richting restaurant Bazar om daar deze toer op gepaste wijze af te sluiten. Alles keurig netjes geregeld. We hoefden nauwelijks zelf nog na te denken, dat was grotendeels al voor een ieder gedaan. Organisatie en Berlage nogmaals bedankt. Het zal ons nog lang heugen 👍🏻 🎅🏻.