Proefroeien in de Volans skiff: jij doet toch ook mee?

In Juni en Juli kunnen MWC leden kennismaken met een nieuw concept roeiboot, de Volans skiff. De Volans is makkelijk te roeien en veilig. Daarbij doet hij qua roeibeleving niet onder voor een wedstrijdskiff. Hij is zeer wendbaar, bestand tegen hoge golven en, niet op de laatste plaats, ook nog eens  snel. Naast de vorm van romp die nieuw is, heeft de Volans een rolrigger waardoor je meer power uit je beentrap gaat halen.

De Volans skiff zou een aanvulling op het botenpark van MWC kunnen zijn, omdat de grote groep roeiers die nu in C & B boten vaart weinig mogelijkheden hebben individueel het water op te gaan.  Voor mensen die er tegenop zien om het A brevet voor een wedstrijdskiff te halen, of eerst de nodige routine willen opbouwen, is de Volans  een veilige en comfortabele keuze.

De minimale eisen om de Volans zelfstandig op het water te testen zijn een B of A brevet.  Voor mensen met een C brevet of  in opleiding voor C of B brevet is begeleiding door een instructeur vereist.

Ieder die de boot gebruikt wordt gevraagd na afloop een test rapportje in te vullen.  Na evaluatie van de ervaringen kan bij voldoende animo de aanschaf op het verlanglijstje van de botenplancommissie komen.

Doe mee en vul het testrapport in!

Meer info en contact: Eduard Dormans (gegevens via de ledenlijst of via de redactie).