The lady with the golden slippers…

Nee dames en heren, geen bedtime story voor de slapeloze watersporters onder jullie, maar een kort verslag van de doop van onze nieuwe aanwinst.

Gisteren werd onder enthousiast gejuich en toeziend oog van de aanwezige seizoenopeners, een nieuwe aanwinst verwelkomd: De nieuwe MWC sloep!
En zij werd op vakkundige wijze gedoopt door onze eigen maritieme MWC aalmoezenier Rob van Voorden tot ‘Lady with the golden slippers’. Met een leuk verhaal over de achtergrond van het project sloep en de herkomst van de naam (was getekend Marcel Brands) werd de plechtigheid voltrokken en maakten en aantal stoere zeelieden zich op voor de tewaterlating en test op zeewaardigheid op onze eigen Maas. Die maas had zich voor deze gelegenheid verdiept in het gedrag van zijn grote broer de Waddenzee en wist met een aantal schuimkoppen de uitdaging gestalte te geven. Geen golf te hoog, geen stroming te sterk, zij keerden allen heelhuids terug na een enerverende ervaring op deze mooie tweede paasdag en seizoensopening.

Bijgevoegd een beeldverslag van de sloep, de doop van onze Lady en een filmpje van de doop en de barre tocht van Rob en zijn ketelbinken.