Aanmelding nu open – 11 stedentocht!

Eind januari hebben wij een eerste bijeenkomst gehouden als kick off voor de ElfstedenRoeiMarathon (ERM) 2018. Aart Jan heeft een presentatie gehouden die inmiddels ook op onze website is geplaatst. In deze presentatie kun je allerlei wetenswaardigheden en informatie over de komende ERM vinden. Er hebben zich al veel mensen opgegeven. Ook leden van Aeneas en de Venlose watersportvereniging De Maas hebben zich aangemeld of hun belangstelling kenbaar gemaakt. Als het allemaal past, zullen we dus ook in een Limburgse boot in Friesland meedoen.

Inmiddels zijn de afspraken met het hotel voor de bemanning en ondersteuning voor 2 boten gemaakt. Voor een derde boot hebben we nog een reservering lopen. We willen de inschrijving uiterlijk op 15 februari definitief maken. Alle inschrijvingen die daarna binnen komen, worden op een wachtlijst geplaatst. Het liefst zien we dat alle deelnemers zich als koppel opgeven. Als dat niet lukt, zullen wij bekijken of er koppels te vormen zijn. We hebben nog 7 chauffeurs en 3 sturen nodig als wij met 3 boten zullen meedoen. Als je nog vrienden of roeimaatjes hebt die geïnteresseerd zijn, laat het ons weten.

De eisen om mee te doen zijn dezelfde als voorgaande jaren: ieder koppel moet de 10 kilometer (van de zuidelijke oever van de Pietersplas tot aan de gele boei voor het meetschip bij Eijsden en terug) binnen een uur kunnen afleggen. Dat gebeurt in de Zwarte Ruiter of de IJsvogel met big blades. De stuurman/-vrouw geeft de tijden aan mij door. Wij vragen nu al aan alle koppels die het niet lukt deze limiet te roeien of zij bereid zijn als chauffeur mee te gaan.

 De kosten van deelname zijn voor sturen en roeiers 200,-. en voor chauffeurs 75,-. Wij willen dat alle deelnemers de eerste helft betalen voor 1 maart en de tweede helft voor 1 mei. Als een koppel toch niet meegaat, omdat de limiet niet gehaald wordt of we toch maar 2 boten bemand krijgen, wordt het geld geretourneerd.

Wij zullen binnenkort aangeven welke data wij reserveren om de wisseltrainingen te organiseren.

Kortom, de ERM 2018 staat volop in de belangstelling. Als je mee wilt doen, meld je dan NU aan, zie hieronder. Aanmeldingen na 15 februari zetten wij op een wachtlijst.

Je kunt je hier aanmelden: [contact-form-7 id=”8758″ title=”Aanmelding Elfstedentocht 2018″]

Vriendelijke groet namens Lucie, Manon, Aart Jan

Theo Peereboom