+31 (0)43 321 6195

Menu

Aanmelding verlengd open: Slaag op Moojer Maos 2019 – 29 juni

Zie onderstaande informatie over het programma  van hét sloeproei-evenement in Nederland, op het (bijna) zuidelijkste puntje van de Maas, De inschrijving loopt tot uiterlijk 21 juni, via deze link. 

Na het prachtige sloeproeiweekend van vorig jaar in Maastricht, gaan we nu voor de 2e keer op de Maas aan de slag: eerst in de wedstrijden, en daarna tijd om elkaar (weer) te ontmoeten met een hoop gezelligheid. 

Editie 2019 kent een aparte dames- en herenrace, maar iedere sloep roeit hetzelfde prachtige Maasparcours, langs de mooie Limburgse natuur op en rond de grindgaten, pikt een stukje België mee, en vaart dan onder het Gouvernementsgebouw van de Provincie Limburg door naar de oude Romeinse Servaasbrug. Daar vindt in 2019, tijdens de wedstrijd, de unieke stuurman challence plaats. 

Deze challenge,“‘Rob van Voorden wisseltrofee’, is een proeve van bekwaamheid van de beste stuurman of-vrouw bij eenieder aan boord (en niet aan wal!).  De jury zit aan boord van de “Lady met de golden slippers”, de Kromhout Whaler sloep van MWC. Tevens heeft de jury zicht op de manoeuvres vanaf de Servaasbrug. De beste stuurmens wordt beloond met de Rob van Voorden wisseltrofee.

Drakenboten

Was de 1e editie de Slaag op Mooier Maos al zeer geslaagd, dit jaar wordt het nog spectaculairder: er gaan drakenboten meevaren in een aparte race.

Samenvatting

  • Datum: zaterdag 29 juni 2019
  • Afstand: race 18-20 km
  • Deelnemers: 40 boten Inclusief deelname pilot gigs, drakenboten en vrije klasse
  • Faciliteiten: kranen, helling, douches, toiletten, EHBO, eventueel logies op locatie,
  • Inschrijfkosten: € 80,00 per sloep en € 150,00 per Drakenboot, inclusief Limburgse vlaai met koffie/thee, Limburgs likeurtje bij aankomst en Limburgse snacks/hapjes bij prijsuitreiking.
  • Opening inschrijving geopend via deze link
    Sluiting inschrijving: 21-6-2019

Aarzel niet, schrijf je in.
We ontvangen jullie met Limburgse, bourgondische hoffelijkheid en vriendelijkheid! 

Meer info: deze site wordt komende maanden verder bijgewerkt, maar je kunt altijd contact opnemen via sloeproeien@maastrichtsche.nl

Scroll naar top