+31 (0)43 321 6195

Menu

De Overijsseltocht 11-14 oktober 2019

Het beloofde mooi weer te worden in het weekend. Tenminste in Limburg. In de Weerribben had het weer iets anders met ons voor. De man die ons de boten uitleende bij roeivereniging ‘t Diep keek bedenkelijk en adviseerde ons, in verband met de harde wind en regen, niet de route over het meer te nemen. Dat hebben we dan ook niet gedaan. De eerste dag voerde de tocht ons onder de pittoreske bruggetjes  , door nauwe vaarten met (onderwater)paaltjes en deed de boot soms belanden in het -ons beloofde- ruisende riet. Het was een barre tocht, maar we kwamen veilig aan bij onze mooie huisjes in Wanneperveen.

Huisje 27, waar de organisatie huisde, zou ons toevluchtsoord worden voor de komende dagen.  De vloerverwarming werd  op temperatuur gebracht en de bevoorrading per huisje geregeld (4 in totaal)  zodat het koken van heerlijke maaltijden inclusief drank en recepten tot een vreugdevol gebeuren verwerd.
Elke dag werd binnen en buiten , soms solo vaak meerstemmig, het clublied van MWC gezongen.

De volgende twee dagen was het weer iets beter, er kwam zelfs soms een zonnetje te voorschijn. De stemming bleef onverminderd opperbest. De steeds wisselende bootbemanningen werkten goed samen en de tochten verliepen vlekkeloos met hier en daar een verdwaalde boot.

Op tijd waren er rustpunten voor een lunch of een kopje koffie. De organisatie had werkelijk aan alles gedacht.  Toen we de laatste dag de boten gingen inleveren had iedereen een voldaan gevoel. Sommigen vonden dat ze nog niet nat genoeg waren geworden de afgelopen dagen en sprongen de vaart in. Het water bleek iets kouder dan het er uit zag.

Met dank voor de voortreffelijke organisatie door Marianne Bogaerts, Ruth de Kanter, Marion Klompe en Berthe Urlings!

Cobie Meesters

Scroll naar top