Head of the River Amstel 2012

Zondag 18 maart heeft MWC deelgenoemen aan de Head  Of the River Amstel. Er was zowel een heren en een dames team in de 8+ vertegenwoordigd. Na wat logistiek gepuzzel, want Saurus liet het afweten, is het herenteam zaterdagochtend in alle vroegte afgereisd richting roermond en heeft daar de boot overgedragen aan de zorg van Aeneus die de boort meenam naar Amsterdam.

Zaterdagmiddag heeft het herenteam nog getraind op het traject van Amstelhotel naar Ouderkerk aan de Amstel, en zondag was dan de wedstrijd. 517! startnummers waren er dit jaar. Een prachtig gezicht al die 8en en 4en op de Amstel,  al die botenwagens langs de kant.

Na lang wachten en spanning opbouwen was het om 1600 uur eindelijk zo ver en kon het heren team van start. Het liep gesmeerd. Veel beter dan de laatste trainingen. Het team bleef ondanks de krachtinsanning mooi bij elkaar. We haalden nog een andere boot in, en lieten ons niet inhalen door de fransen die ons op de hielen zaten.
Alles resulteerde in een mooie tijd van 30'25''.  De beste tijd van afgelopen jaren (2009: 30'27'', 2008: 30'58''), en dat met een nieuwe onervaren ploeg. Goed werk. Dat smaakt naar meer.
Verdere uitslagen staan op de site van de Head.