+31 (0)43 321 6195

Menu

Jeugd

Leuk dat je belangstelling hebt om te roeien bij MWC! We hopen dat je een fijne tijd gaat krijgen en veel plezier zult hebben in het roeien.

MWC heeft een actieve jeugdafdeling. Twee keer per week wordt geroeid onder leiding van instructeurs. Twee keer per jaar is het mogelijk om te starten met roeien, in april en na de zomervakantie.

Opleidingen en Brevetten

Bij MWC kun je op alle niveaus roeien! Van beginner tot gevorderde. Onze instructeurs begeleiden je tot je alle brevetten hebt.

Je kunt vier brevetten halen:

  • het C-brevet: beginselen van het roeien, in een gestuurde C-dubbelvier of C-dubbeltwee
  • het Stuurbrevet
  • het B-brevet: verdere verfijning van de roeihaal, in de C-dubbelvier, C-dubbeltwee en C-één
  • het A-brevet: roeien in glad materiaal

Wedstrijden
Ben je heel erg fanatiek aangelegd? Dan is wedstrijdroeien misschien iets voor jou. Elk jaar bezoeken wij regiowedstrijden in Zuid-Nederland. En regelmatig vallen jeugdleden van MWC in de prijzen. Wie weet kom je nog wel eens terecht op de Bosbaan in Amsterdam! Ervaren wedstrijdcoaches ondersteunen jullie.

Gezelligheid
Behalve dit serieuze werk vinden wij gezelligheid natuurlijk ook heel belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig speciale activiteiten voor de jeugd. Zoals een barbecue, het roeikamp of een (meerdaagse) roeitocht. Ook vinden we het heel leuk als jeugdleden als vrijwilliger helpen bij Doe-dagen en speciale evenementen op de club zoals het prominentenroeien, de schoolroeikampioenschappen en de clubkampioenschappen.

Belangstelling? 
Vul je gegevens in via het aanmeldformulier, en dan neemt de jeugdcommissie contact op.

Scroll naar top