Laatste oproep: Wie maakt de 2e Elfstedenboot vol ?

Allerlaatste Oproep Elfsteden Roei Marathon 2019

De Elfstedenroeimarathon (210 km) wordt in een C2 geroeid. Er wordt vrijdagavond om 20.00 uur gestart en de tocht moet binnen 24 uur afgerond zijn. Daarom dient elk koppel zich te kwalificeren door 10 kilometer binnen een uur te roeien. De afgelopen jaren roeiden wij die meestal met 2 vaste sturen en 5 roeikoppels die in een estafette steeds een etappe tussen de 8 en 12 kilometer roeiden, maar ook andere vormen zijn mogelijk (zie hieronder).

De tocht komt steeds dichterbij… We moeten daarom binnen een week besluiten met hoeveel teams we mee gaan doen.

Roeiteams en sturen

  • MWC heeft dit jaar een marathonteam die de tocht met zijn zessen gaat volbrengen! Zij regelen alles zelf, roeien, sturen, wissels, rijden… Een ware uitdaging! We wensen hun vast heel veel succes!
  • We hebben daarnaast aanmeldingen van 8 roeikoppels en één vaste stuur. Dat is helaas onvoldoende voor twee “reguliere” ploegen…
  • Misschien is het haalbaar om een derde team te vormen met 10 (maximaal 12) roeiers die ook zelf sturen! Hiervoor zijn nog minstens 4 mensen nodig.

Allerlaatste Oproep

We doen daarom een allerlaatste oproep voor al diegenen die nog twijfelen! Lijkt juist die combinatie van roeien en sturen je leuk, geef je dan op!  Deadline aanmelding voor roeiers: maandag 22 april

We hopen nog een team vol te kunnen maken. Mochten we na deze deadline concluderen dat een derde team niet haalbaar is, dan gaan we met twee teams (het marathonteam en een regulier team). Alle mensen die zich hebben aangemeld, ontvangen spoedig daarna verdere informatie.

Chauffeurs, meerijders en sturen

Naast roeiers zoeken we in ieder geval nog één vaste stuur, maar we hebben ook chauffeurs en meerijders nodig…

Dus wil je de tocht een keer meemaken maar lijkt je het roeien nog een brug te ver, meld je aan als chauffeur/meerijder en doe mee met dit gezellige evenement! Heb je vrienden of familie die deze tocht wel eens van dichtbij mee willen maken? We horen het graag! Je hoeft uiteraard geen MWC-lid te zijn om als chauffeur of meerijder mee te doen!

Wil je meedoen, als roeier, stuur, chauffeur of meerijder: stuur een email naar Lucie.vangastel@maastrichtuniversity.nl.