Kennismaking instructie 2019:

  • introductiedag voor nieuwe leden op zaterdag 10 maart. Nadere info volgt later via de website.
  • Aanmelden voor instructie voor onervaren roeiers  kan tot en met zondag 18 maart 2019.
  • Ervaren roeiers kunnen het hele jaar door zich aanmelden als lid en voor instructie.

Roeien bij MWC

Bij MWC roeien we in gewone roeiboten als een skiff (2 riemen), of meer-mansboten (scull of boordroei); daarnaast kun je sinds 2016 ook meedoen aan sloeproeien (in een extra brede en hoge boot, zonder rolbankje).

Gedurende het hele jaar kan dagelijks worden geroeid, mits het weer en de stroom goed zijn. Geroeid wordt in ploegjes van 2, 3, 4 of 8 mensen of alleen, afhankelijk van iemands brevet. 

Bij MWC wordt op allerlei niveaus geroeid, van ontspannen zondagsroeien op de Maas, het maken van toertochten in het hele land, tot wedstrijdroeien op (inter)nationaal niveau. Klik voorjaar 2018 voor een sfeerimpressie van een heerlijke roei-outing op de Maas.

 

Jeugd
MWC heeft een actieve jeugdafdeling. Twee keer per week wordt geroeid onder leiding van instructeurs. Twee keer per jaar is het mogelijk om te starten met roeien, in april en na de zomervakantie. Na ontvangst van het aanmeldformulier neemt de jeugdcommissie contact op.

 

Ervaren roeiers
Heb je al roeieravring elders, dan kun je altijd door het jaar heen lid worden van MWC. Na ontvangst van het aanmeldformulier, neemt de roei-instructiecommissie contact op om een afspraak te maken ter kennismaking. Bij deze afspraak ontvangt u informatie over de vereniging, krijgt u een rondleiding door clubgebouw en botenloods en wordt voor- geroeid om een roeibrevet toe te kennen.

 

Nog geen ervaring met roeien?
Wanneer u nog geen roei-ervaring heeft, start uw lidmaatschap met roei-instructie in een vier.
NB: Roeien is zeker in de instructie periode een teamsport. Daarom is het van belang iedere (ingedeelde) keer aanwezig te zijn.

De roei-instructeurs zijn leden van de vereniging die op vrijwillige basis instructie geven.  De roei-instructie wordt gegeven op vastgestelde momenten in de week, overdag en ’s avonds en duurt 2 uur per keer. Men mag maximaal 2 gelegenheden per week deelnemen. De instructieperiode duurt 10 tot 12 weken.

Indeling in de instructiegroepen is afhankelijk van het aantal beschikbare roei-instructie plaatsen.  Deelname aan instructie in een bepaalde periode is niet vooraf te garanderen. Voor het indelen van ploegen is MWC afhankelijk van de beschikbaarheid van de instructeurs en moeten er voldoende roeiers zijn om een ploeg samen te stellen. 

Het afroeien voor een brevet gebeurt op tevoren bekend gemaakte gelegenheden.  Het individuele moment van afroeien ligt meestal na minimaal 10 lessen,  en is afhankelijk van de individuele vorderingen.

U kunt zich op geven voor de instructie door het aanmeldformulier in te vullen. MWC zal pas na de kennismaking met het roeien en de verenigingde inschrijving als lid definitief verwerken. Voor onervaren roeiers gelden de eerste twee weken van de instructieperiode als kennismaking. Blijkt na twee lessen het roeien niet aan de verwachtingen te voldoen, dan kunt u zich afmelden bij de secretaris. Gaat u door, dan verbindt u zich voor minimaal 10 weken instructie.

 
Lidmaatschap 
Lid worden van MWC is meer dan alleen roeien. De vereniging wordt, behoudens contributiegelden en bijzondere inkomsten, bovenal in stand gehouden dankzij de vrijwillige inspanningen van álle leden. Het beschikbaar zijn voor het noodzakelijke vrijwilligerswerk is dan ook een voorwaarde voor het lidmaatschap. Klik voor een overzicht van de contributie. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de secretaris. Verder is het zaak dat je notie neemt van de geldende voorwaarden en reglementen van de club. Kijk voor de de clubregels en richtlijnen voor de jeugd hier of kijk voor de clubregels en richtlijnen voor volwassen leden hier. Wijzigingen van gegevens of beëindiging van het lidmaatschap moeten voor 1 december aan de secretaris bekend worden gemaakt via een speciaal mutatieformulier of schriftelijk via Postbus 2200, 6201 HA Maastricht.