+31 (0)43 321 6195

Menu

Roeien bij MWC

Vanaf de clubhuis op de Hoge Kanaaldijk 100 wordt geroeid richting Eijsden, naar de Pietersplas of het Grindgat, of richting de stad en de sluis bij Bosscherveld. Gedurende het hele jaar kan dagelijks worden geroeid, mits het weer en de stroom goed zijn.

Geroeid wordt in ploegjes van 2 – 4 of 8 mensen, of alleen, in een skiff. MWC heeft veel scull-geriggerde boten, maar ook boordroeien is mogelijk. Op alle niveaus wordt geroeid, van ontspannen roeien op de Maas, het maken van toertochten in het hele land tot wedstrijdroeien op internationaal niveau.

Klik voorjaar 2018 voor een sfeerimpressie van een heerlijke roei-outing.

Jeugd
MWC heeft een actieve jeugdafdeling. Twee keer per week wordt geroeid onder leiding van instructeurs. Twee keer per jaar is het mogelijk om te starten met roeien, in april en na de zomervakantie. Na ontvangst van het aanmeldformulier neemt de jeugdcommissie contact op.

Ervaren roeiers
Gedurende het hele jaar is het mogelijk om lid te worden van MWC. Na ontvangst van het aanmeldformulier, neemt de roei-instructiecommissie contact op om een afspraak te maken ter kennismaking. Bij deze afspraak ontvangt u informatie over de vereniging, krijgt u een rondleiding door clubgebouw en botenloods en wordt geroeid om een roeibrevet toe te kennen.

Nog geen ervaring met roeien
Wanneer u nog geen roei-ervaring heeft, start uw lidmaatschap met Start-to-Row roei-instructie. Tenminste een keer per jaar, in april, start de instructieperiode. Wij nemen contact met u op als bekend is wanneer de instructieperiode start. Geeft u zich later in het jaar op, is het afhankelijk van de beschikbaarheid van instructeurs of u nog ingedeeld kan worden in een instructieploeg.

De roei-instructeurs zijn leden van de vereniging die op vrijwillige basis instructie geven. Elke instructeur heeft een vaste ploeg van 4 roeiers. Gedurende de instructieperiode is per ploeg een vierpersoonsboot toegewezen op een vast tijdstip in de week. De instructieperiode duurt 10 tot 12 weken, waarbij van u verwacht wordt altijd aanwezig te zijn.

Deelname aan instructie is niet te garanderen. Voor het indelen van ploegen is MWC afhankelijk van de beschikbaarheid van de instructeurs en moeten er voldoende roeiers zijn om een ploeg samen te stellen.

Lidmaatschap
Lid worden van MWC is meer dan alleen roeien. De vereniging wordt, behoudens contributiegelden en bijzondere inkomsten, bovenal in stand gehouden dankzij de vrijwillige inspanningen van álle leden. Het beschikbaar zijn voor het noodzakelijke vrijwilligerswerk is dan ook een voorwaarde voor het lidmaatschap.

De contributie wordt jaarlijks in een ALV vastgesteld. Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met de secretaris. Verder is het zaak dat je notie neemt van de geldende voorwaarden en reglementen van de club. Kijk voor de de clubregels en richtlijnen voor de jeugd hier of kijk voor de clubregels en richtlijnen voor volwassen leden hier.

Wijzigingen van gegevens of beëindiging van het lidmaatschap moeten voor 1 december via het mutatieformulier worden doorgegeven, of schriftelijk via Postbus 2200, 6201 HA Maastricht.

Scroll naar top