+31 (0)43 321 6195

Menu

Klik hier voor de foto’s van Slaag op Mooier Maos 2019

Hier zijn de eerste foto’s te vinden ….

Na het prachtige sloeproeiweekend van vorig jaar bij de Maastrichtsche Water Sport Club (MWC), gaan we zaterdag 29 juni aanstaande voor de 2e keer aan de slag met de Slaag op Mooier Maos. Dit jaar verwachten we ruim 400 deelnemers op MWC, Hoge Kanaaldijk 100 in Maastricht.
Met deze wedstrijd willen de organisator geld ophalen voor Jonge brein onderzoekfonds Limburg. Dit fonds steunt mensen met een hersenaandoening. Het bedrag komt ten goede aan de afdeling kinderneurologie van het Maastricht UMC+ en is bestemd voor kinderen met cerebrale parese, een hersenbeschadiging die ontstaan is in hun 1e levensjaar. Deze kinderen hebben heel veel moeite met bewegen, zoals lopen, eten en kunnen niet sporten.

Programma

Wethouder Bert Jongen van de gemeente Maastricht opent het event om 12:00 uur met een korte toespraak waarna hij om 12.30 het startsein geeft. De drakenboten starten op kop en direct erna, met een tussenpauze van 1 minuut, de sloepen. De eerste boten finishen rond 15:00 uur.

Parcours 

De deelnemende sloepen roeien, in een aparte dames- en herenrace, een prachtig parcours dat voert over de stromende Maas, langs de mooie Limburgse natuur op en rond de grindgaten, een stukje België, onder het Gouvernementsgebouw van de Provincie Limburg door en rondom en onder de oude Romeinse Servaasbrug. Daar vindt, tijdens de wedstrijd, ook de unieke stuurman challence plaats. Vorig jaar was de belangstelling op de brug, zelfs zonder persaankondigingen, al best groot.

De challenge is een proeve van bekwaamheid van de beste stuurman of-vrouw bij eenieder aan boord (en niet aan wal!). De jury zit aan boord van de “Lady met de golden slippers”, de Kromhout Whaler sloep van MWC. Tevens heeft de jury zicht op de manoeuvres vanaf de Servaasbrug. De beste stuurmens wordt beloond met de Rob van Voorden wisseltrofee.

Deelname Drakenboten editie 2019

Was de 1e editie de Slaag op Mooier Maos al zeer geslaagd, dit jaar wordt het nog spectaculairder: er gaan drakenboten in een aparte race meevaren. Het geheel vormt een spectaculair gezicht en is voor zowel MWC als de stad Maastricht een primeur. Tot nu toe zijn er 21 sloepen en drakenboten ingeschreven.

Neem voor meer informatie contact op met Ton Hendriks
E: Sloeproeien@Maastrichtsche.nl
M: 06 2833 7134

Scroll naar top