Terugblik (en tegenslag) Heineken RoeiVierkamp

Terwijl in Maastricht kruinen uit de bomen woeien, werd er afgelopen weekend in Amsterdam geroeid. Tenminste, dat was de bedoeling…. Vanwege de storm verviel op de zaterdag al de 5000 meter, die zondag geroeid had zullen worden. Het zaterdagprogramma, de 2500 en 250 meter, werd naar zondag verplaatst. Zaterdagavond werden tot overmaat van ramp zelfs ook de wedstrijden voor de clubachten, waaronder die van onze MWC Damesacht, geannuleerd. Een last minute heringelasting op zondagmiddag bereikte maar een klein deel van de clubachten, maar niet onze MWC dames … Een half jaar consciëntieuze Heineken training van onze Damesacht voor noppes. De schuimkoppen stonden coach Titus Sips maandag nog op het gezicht te lezen.

De Riverside acht uit Boston van ons nieuwe MWC lid Rudy Schreiber, met Hans Kroon en Murk Muller als invallers, mocht zondag wel starten. Maar ook daar ging het mis: aanvaring met een andere acht, op hoge snelheid in tegenrichting. De Amerikaanse boeg John en ‘onze ‘eigen’ Hans Kroon werden beiden hard door een blad in de rug geraakt. John kwam er met flink wat blauw van af; Hans moest per ambulance naar het ziekenhuis, waar een beschadigde nier werd vastgesteld. Na twee dagen ziekenhuisverblijf is hij nu welbehouden thuis, maar voorlopig buiten competitie.

“De jeugd heeft de toekomst”, zo heet het, maar gelukkig ook het heden. Machteld Lejeune, jongste jeugdwedstrijdroeister van MWC, die deze week 14 wordt (gefeliciteerd Machteld!), mocht op zondag aan het einde van de dag op het nippertje toch roeien, in combinatie met Die Leythe in de 4x+ meisjes 15/16. Het noodweer was op dat moment op zijn top, niets dan storm en regen. Door en door nat, verkleumde handen. En wat deden de meisjes wachtend bij de start van de 2500 meter om de spirit er in te houden? Queen zingen. Bohemian Rhapsody en, heel toepasselijk bij de weersomstandigheden, “We will rock you”. Als ze winnend over de finish waren gegaan, was het ook zingend geweest: “We are the champions”. En dat zijn ze!

We wensen de ploegen a.s. weekeinde meer succes, en behouden vaart ….