+31 (0)43 321 6195

Menu

Terugblik nachtroeien 2019

Nachtroeien MWC – voor de 28ste keer

Ook dit jaar was het weer een feest voor onze leden. Vrijdag 25 oktober (voor de volwassenen) en vrijdag 8 november (voor de jeugd) hebben wij met het nachtroeien naar Eijsden het lange zomerseizoen afgesloten.

Jarenlang heeft Wil Hameleers op een voortreffelijke wijze de kar getrokken. Dit jaar heeft hij de organisatie over gedragen aan Erna van Engelen en Josef Quick. Wat komt daar veel bij kijken. Na de verwennerij door Wil Hameleers liggen de verwachtingen hoog. Alles – de voorbereiding van de boten met verlichting en veiligheidsvoorzieningen, de coöperatie met de reddingsbrigade en de begeleidboot en met de Watersportvereniging in Eijsden – moet perfect verlopen. Zo zijn het onze leden gewend. Ook al roeiden wij in een bekende omgeving, zo was de organisatie toch met enige nervositeit verbonden.

Dit keer waren het niet alleen een groot aantal roeiers, maar ook onze sloeproeiers en een groep havenleden konden door onze voorzitter Peter Vos verwelkomd worden. Uiteindelijk kwam weer alles goed terecht en het was van ouds heer gezellig. Eten en drank waren smakelijk in de ons bekende Brasserie La Meuse!

Wat betreft het weer had onze jeugd de vogel afgeschoten. Zij roeiden bij een heldere sterrenhemel in een koude nacht met een beetje mist over een spiegel glad water. Mooier kan het niet! Gelukkig is het seizoen met het nachtroeien nog niet afgesloten en gaat het roeien in de herfst en winter met inachtneming van het winter regelement gewoon door. Het roeien in deze tijden kan nog voor de mooiste natuur belevenissen op onze Maas en het Grindgat zorgen – zo als afgelopen zondag.

Onze bijzondere dank gaat naar Wil Hameleers voor de jarenlange goede organisatie van het nachtroeien en de opbouw van deze waardevolle traditie! Zonder de medewerking van de leden van de Watersportvereniging in Eijsden, de ondersteuning van de reddingsbrigade evenals de begeleiding door René Bemelmans met de volgboot zouden wij het nachtroeien niet met een gerust hart kunnen genieten.

Dank aan iedereen voor de voortreffelijke ondersteuning! Ook de komende jaren houden wij deze traditie hoog.

Scroll naar top