+31 (0)43 321 6195

Menu

Van de bestuurstafel – juli (2): DE ROW en vrijwilligers bij MWC

Op 7 september stond de ROW gepland. De ROW is een wedstrijd binnen MWC die wij beschouwen als onze clubkampioenschappen. De wedstrijden worden zeker al 10 jaar georganiseerd. Het ochtend deel is een handicap wedstrijd over 1000 meter. De winnaar krijgt de Thomas Junghans bokaal. In de middag wordt er door gemixte teams van ervaren en onervaren roeiers gestreden. Voor veel nieuwe leden is dit een leuke manier om met wedstrijdroeien in aanraking te komen.

Echter, het is ons dit jaar niet gelukt om leden te vinden die het ROW-event willen organiseren. Daarom hebben we besloten dit jaar geen ROW te houden. Dat spijt ons zeer, maar het dan maar weer zelf oppakken is iets te veel hooi op onze vork. Bovendien willen we dat MWC een vereniging is van “van, voor en door” de leden. En dat zien we ook graag in praktijk gebracht.

De afgelopen jaren is ook vaak tegelijk met het Prominentenroeien (15 september) de Limburg Boat Race georganiseerd. Dat is een wedstrijd voor achten van Venlo, Weert, Roermond en Maastricht. Omdat we dit jaar veel teams verwachten bij het Prominentenroeien was dat slecht te combineren en hadden we besloten de Limburg Boat Race te koppelen aan de ROW. Nu die niet doorgaat, vervalt ook de Limburg Boat Race. We hebben gevraagd of Weert en Roermond dit jaar de organisatie op zich willen nemen. Daar is de uitkomst nog niet van bekend.

Het feit dat we ROW hebben moet cancelen heeft ons ook weer eens met de neus op het feit gedrukt dat we energie moeten blijven steken in de bereidheid van onze leden om ook als vrijwilliger de handen uit de mouwen te steken. Lidmaatschap van MWC betekent niet alleen dat je lekker kunt roeien of je boot in de haven kunt leggen. Er wordt ook van iedereen verwacht dat hij of zij meehelpt met alle klussen die gedaan moeten worden om dat zo te houden. Als je een Maastrichtenaar vertelt dat je als lid van bijvoorbeeld het zwembad Jekerdal verplicht bent om mee te helpen, omdat je anders je lidmaatschap verspeelt, vindt iedereen dat de normaalste zaak van de wereld. Bij MWC is dat nog niet zo gewoon. Wij hebben laatst becijferd dat ongeveer 20% van onze leden als vrijwilliger actief is, en dan bedoelen we niet dat je af en toe een avond als barman of- vrouw optreedt.

Binnenkort gaan we een ledenraadpleging organiseren waarbij de vrijwilliger centraal staat: hoe krijgen wij meer leden bereid tijd te investeren in hun eigen vereniging. We zullen een deel van de leden hiervoor benaderen. Dit zal zeker ook een onderwerp op de komende ALV worden.

Het bestuur

Scroll naar top