Even voorstellen: het bestuur

Op deze pagina vind je de leden van ons bestuur terug. Bij elke naam ook een gezicht. Wie deze bestuursleden zijn en wat ze doen? Ze stellen zich bij deze ook aan je voor!

Voorzitter: Peter Vos
Sinds 2014 ben ik lid bij MWC. Toen ik de club leerde kennen was ik positief verrast over de goede sfeer, openheid en betrokkenheid van vele leden. Naast de leuke events zoals carnavalsroeien, de weerribbentocht, een suikerrace (die als strandwandeling eindigden door teveel wind), de elfstedentocht, ROW en veel meer vond ik het erg leuk om de roeitechniek te leren kennen, en dat onder begeleiding van ervaren en betrokken instructeurs.

De bijzonder goede sfeer op deze watersportclub vond ik verrassend en maakte me al snel enthousiast om ook bij te dragen. Vele leden vervullen een actieve rol; als jeugdcoach, als fanatiek roeier, als materialen expert, als organisator van leuke activiteiten, als technicus, achter de bar of in de haven, als redacteur van de site of als initiator. Om voorzitter te mogen zijn van een club met zoveel enthousiaste en betrokken mensen vind ik erg bijzonder. MWC wordt gedragen door de leden en ik zet me met plezier in om het voor alle leden mogelijk te maken om te genieten van de watersport en de gezelligheid onderling.

voorzitter@maastrichtsche.nl

Secretaris: Josephine
Toen ik ruim 25 jaar geleden in Maastricht kwam wonen dacht ik dat het grotendeels afgelopen was met de watersport. Wat heb je hier nou voor water in de buurt? Totdat ik via het prominentenroeien bij MWC belandde en de Maas en de roeisport ontdekte. Er ging een wereld voor me open! Nog steeds geniet ik van het zijn op het water, de natuur, mijn roeimaatjes. En al jaren streef ik naar de perfecte haal. Soms denk ik dat ik ‘m heb, maar gelukkig moet ik nog veel oefenen! Via mijn plekje in het bestuur van MWCstimuleer ik de jeugd om sportief én sociaal bezig te zijn via de roeisport.

secretaris@maastrichtsche.nl

Penningmeester: Arjen Klop Sinds 2012 ben ik lid van MWC en een gepassioneerd roeier geworden, na daarvoor meer dan 25 jaar een fanatieke hardloper te zijn geweest. Wat ik aantrof was een club waar de leden zich met hard en ziel zich voor de club inzette. Onuitgesproken saamhorigheid en plichtsgevoel. Toen ik gevraagd werd om penningmeester te worden, kon ik natuurlijk niet anders dan besluiten op deze wijze mijn steentje bij te dragen. In deze rol zal ik mijn uiterste best doen om samen met jullie deze traditie voort te zetten. Er zijn wel eens geluiden geweest om te professionaliseren, maar naar mijn idee moet ons streven zijn om de kwaliteit van onze vereniging te verbeteren. Het tempo waarin is voor mij niet belangrijk, maar wel dat we dit samen doen. We zijn immers geen bedrijf maar een vereniging, waarin we interesses delen die ons verenigen. penningmeester@maastrichtsche.nl
Sportzaken: Theo Peereboom Ik ben inmiddels zo’n 15 jaar lid van MWC. Ben begonnen met roeien toen ik voor hun roeiwedstrijden onze kinderen langs alle clubs van de zuidelijke roeibond moest rijden. Ik vind roeien echt een heerlijke sport en hoop met veel leden van MWC nog in veel wedstrijden en toertochten mee te roeien. Mijn belangrijkste taken in het bestuur van MWC vind ik de instructie, inclusief de omgang met het materiaal, het organiseren van toertochten, met name ook voor het meer recreatieve deel van onze club en de wedstrijden voor seniore leden. Daarnaast wil ik er graag mee voor zorgen dat onze club een gezellige club blijft, waarin voor alle soorten roeien een plaats is. sportzaken@maastrichtsche.nl

Faciliteiten: Ineke Spee
Ik ben 3,5 jaar geleden lid geworden van MWC en voel me erg betrokken bij het wel en wee van deze vereniging. Toen ik begon met roeien viel me op hoe veel mensen zich al vele jaren vrijwillig inspannen voor deze club, waardoor deze een mooie groei heeft kunnen doormaken. Het voelde als een ‘warm bad’.

Zo’n 2 jaar geleden zijn we begonnen met 4 dames om alles rond het bar- en keuken gebeuren over te nemen van Jo Baade zodat deze zijn werkzaamheden op een goede manier kan afbouwen en overdragen. Nu dit helemaal op rolletjes loopt ontstond er ruimte om te helpen met het overdragen van de diverse andere commissariaten. Sinds 13 nov. 2017 ga ik aan de slag als bestuurslid faciliteiten.

faciliteiten@maastrichtsche.nl

En hier zie je wie wat doet: